Zonet is de nieuwe Stampin’ Hop! Instahop live gegaan op Instagram. Deze maand is het thema Goud en dus ben ik losgegaan met goud!

Ik heb eens in mijn assortiment gekeken en er zijn verschillende manieren waarop je goud kunt toepassen op je projecten : Er is Goudfolie (kaartkarton), gouden embossingpoeder en gilded leafing (bladgoud?). Maar Stampin’ Up! heeft ook gouden blingsteentjes, gouden draad door lint en in de najaarscatalogus staan zelfs goudkleurige geweven blaadjes!

Het lint met goud erdoor is het Satijnen lint van Cherry Cobbler en goud. En dus werd mijn kaart diezelfde kleurstelling. Ik begon met een paneeltje Cherry Cobbler kaartkarton waar ik met de Changing Leaves Embossing Folder relief heb aangebracht. Daarna heb ik met een sponge dauber wat tombow lijm gedaan en daarmee de randjes van het paneeltje ingewreven. Als je dat even laat drogen, dan kun je daarna de gilded leafing (bladgoud) ertegenaan drukken en alles wat over is er weer afborstelen. Ik houd altijd mijn adem in als ik met gilded leafing bezig ben want voor je het weet liggen er flintertjes goud in de ruimte om je heen 😀
Het paneeltje kon daarna op mijn kaartbasis van Cherry Cobbler kaartkarton.

Vervolgens heb ik een rest Cherry Cobbler kaartkarton gepakt en ben ik gaan stempelen met Versamark inkt. Ik koos een blad uit de Changing Leaves stempelset en een tekst uit Everyday Greetings. Beide afdrukken heb ik bestrooid met gouden embossingpoeder en verhit met mijn heattool. Vervolgens kon ik ze beide uitstansen met de bijpassende Changing Leaves Dies.
En toen ik toch al aan het stansen was heb ik meteen wat blaadjes uitgestanst met diezelfde stansenset maar nu met Gold foil (het gouden kaartkarton).

Met het Satijnen lint maakte ik een klein strikje en dat plakte ik met een gluedot op mijn rondje met tekst. Ook pakte ik nog wat goudkleurige geweven blaadjes en samen met de andere gestanste onderdelen heb ik alles vastgezet (lijm en dimensionals) op mijn kaart. Wat gouden blingsteentjes er nog bij en mijn kaart was af!

Ik vind deze kaart echt prachtig geworden. Dat rijke rood in combinatie met goud is waarschijnlijk een nieuwe favoriete kleurencombinatie.

Wil je nog meer zien wat anderen hebben gemaakt met het thema Goud, ga dan nu naar mijn Instagram pagina, klik op de afbeelding van deze kaart en klik op de eerstvolgende deelnemer. Ik wens je veel plezier!