Soms maak je een kaart waarbij je jezelf verbaast.. dit is er zo eentje.

Toen ik vorige week de kleurencombinatie van Leonie François zag had ik werkelijk geen idee wat ik met die kleuren aan moest. Ik kon me geen afbeelding bedenken wat ik met die kleuren zou kunnen stempelen. En als dat gebeurt, dan wijk ik uit naar achtergronden in die kleuren. Dat kan met strookjes papier, streepjes met je Stampin’ Write markers en er zijn ook allerlei technieken met inkt en water. Maar er is ook een techniek met alcohol en de Stampin’ Blends markers. De inkt in deze markers zijn namelijk op basis van alcohol. Een aantal jaar terug was deze techniek erg populair maar tegenwoordig zie je hem veel minder. Heel jammer want het is zo’n leuke techniek en het effect is telkens weer fantastisch!

Nu zijn oranje en groen niet de perfecte kleuren om in de techniek samen te gebruiken. Dit wordt samen namelijk een lelijke kleur bruin, maar als je je alcohol met wat beleid inzet, dan kan het dus prima! Voor deze kaart heb ik een velletje Vellum gepakt. Dat is jarenlang onderdeel geweest van het assortiment van Stampin’ Up!. Helaas is dat nu niet meer het geval maar ik heb nog een aantal vellen over. En anders zijn er andere merken die het nog wel verkopen. Ik ben begonnen met een kwart van een A4. Met de Stampin’ Blends in de kleuren Pumpkin Pie, Shy Shamrock en Azure Afternoon heb ik grote vlakken gekleurd schuin over mijn Vellum. Toen dat een beetje gedroogd was ben ik er nog 2 keer overheen gegaan zodat ik rijk gekleurde vlekken had.

Vervolgens heb ik 96% alcohol gepakt (gekocht bij het Kruidvat) en met een pipetje drupjes alcohol op het Vellum gedrupt. Daarbij heb ik geprobeerd om de druppen niet elkaar te laten raken want dan had ik het risico op ‘bruine vlekken’. Met mijn heattool zorgde ik dat de vlekken vlug droogden waarna ik nieuwe druppen alcohol kon aanbrengen. Dat heb ik een paar keer herhaald totdat ik tevreden was over het resultaat. Als laatste heb ik mijn brede waterpainter gepakt en in de alcohol gedoopt en daarna gespetterd over het vellum. Dat zijn die kleinere lichte vlekjes die je op het eindresultaat ziet.

Het nadeel is dat vellum nogal opkrult met deze techniek en dat je lijm heel goed ziet zitten achter vellum. Ik heb dus een stuk Basic White kaartkarton gesneden in dezelfde maat als mijn vellum en deze heb ik eerst van Tombow lijm voorzien. Dat heb ik daarna met een vingersponsje (sponge dauber) uitgesmeerd zodat de lijm gelijkmatig verdeeld was over het Basic White paneel. Daarna kon ik mijn vellum paneel daaroverheen drukken. Toen dat goed gedroogd was kon ik mijn paneel op maat snijden. Ik wilde er namelijk nog een mat achter doen van BlackBerry Bliss kaartkarton voordat ik het op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb geplakt.

De versiering op de kaart heb ik ook in BlackBerry Bliss kaartkarton gedaan met heatembossing en zilveren embossingpoeder. De stempelset die ik hiervoor gebruikt heb is Labeled with Love. Hier zit ook nog een bijpassende pons bij waarmee je dus het label heel gemakkelijk kunt uitponsen. In dit geval heb ik het label verticaal gebruikt en de tekst wat aan de onderkant van het label gezet zodat ik de bovenkant kon afsnijden. Bij de 3 vlindertjes heb ik de vleugeltjes wat omgevouwen en alleen achter het lijfje wat gluedots gedaan zodat de vlindertjes echt lijken te vliegen. Maar de hoofdrol van deze kaart is naar mijn idee toch echt die achtergrond. Jammer genoeg kan ik hem niet meer zo maken want je eindresultaat is elke keer anders met deze alcohol techniek.