Met Ink Refills (of inkt navullingen) kun je natuurlijk je inktkussens weer vullen. Maar er is ook vanalles anders mogelijk.

Het thema van de Prulleke Swap kaart van deze maand is Inkt refills. En dan dus niet om je stempelkussen mee te vullen, maar wat je er nog meer mee kunt. Ik heb op deze site al vaker technieken laten zien met deze flesjes inkt en mijn meest favoriete is het kleuren van embossing pasta. Dus dat gebruik ik voor mijn Prulleke Fans swap kaart deze maand.

Embossingpasta is normaal wit. Maar dit is dus heel gemakkelijk te kleuren naar elke Stampin’ Up! kleur die je wilt door er een (of meerdere) drupjes inkt bij te doen. Voor deze kaart gebruikte ik de kleuren Flirty Flamingo, Melon Mambo en Berry Burst. Ik deed op een siliconen matje drie hoopjes embossingpasta en druppelde op elk hoopje 2 flinke druppen inkt. Daarna heb ik elk hoopje gemixt met een paletmes waardoor ik drie kleuren embossingpasta kreeg. Heb je nu geen flesjes ink-refills dan kun je natuurlijk ook je stempelkussen deppen op je siliconenmatje en daarmee je embossingpasta kleuren…

Ik bedacht me dat ik eigenlijk maar 1 actuele set stencils heb en die vond ik niet zo geschikt voor mijn kaart. Ik besloot mijn eigen mal te maken!! Ik nam de Mini Alphabet Dies en stanste de letters uit een stuk Basic White waarbij ik ervoor zorgde dat ik rondom genoeg plek had. De letters die eruit kwamen heb ik bewaard (altijd handig voor een andere kaart) en wat overbleef was mijn stencil! Ik plaatste mijn stencil op een ander stuk Basic White en met mijn paletmessen heb ik de embossingpasta over het stencil. De overgangen van de kleuren ging niet zo soepel als ik had gehoopt maar toen ik het stencil eraf haalde vond ik het toch een leuk eindresultaat.

Mijn embossingpasta moest natuurlijk even drogen maar bij mijn raam scheen het herfstzonnetje nog en ging het drogen lekker vlug! Ik sneed mijn paneeltje wat meer op maat en koos daarna voor een mat in Melon Mambo kaartkarton. Op die manier zou mijn paneeltje net wat meer opvallen op mijn kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Als tekst koos ik voor het neutrale Hey uit de stempelset Saying Hey. Deze heb ik met wit embossingpoeder heat-embossed op een ovaal wat ik had uitgeponst uit Melon Mambo kaartkarton met mijn Modern Oval Punch.

Met wat dimensionals achter het ovalen label kon deze op de kaart en vond ik mijn kaart af! De gekleurde letters van embossingpasta moesten tenslotte wel het hoogtepunt van mijn kaart blijven!

Deze kaart is vorig weekend op de bus gegaan. Afgelopen week kwam de Prulleke Fans swapkaart binnen van degene die mij als swapmaatje had namelijk Masjenka Westra. Ze heeft de baby-wipes techniek gebruikt voor haar kaart.