Mannenkaarten zijn lastig. Maar vandaag heb ik denk ik wel een goede gemaakt.

Met deze kaart doe ik trouwens vanavond mee met de Layout challenge van de Facebook live uitzending van Leonie François. Haar layout zie je rechts. In eerste instantie dacht ik eenvoudig : je plakt een ruitvorm over je kaartbasis, tekst erop en klaar! Maar meestal probeer ik de layouts anders te interpreteren als je misschien in eerste instantie denkt. Dus ik dacht verder : Wat als die ruit een doorkijkje is??

En met dat gegeven ben ik op zoek gegaan naar DSP wat genoeg contrast had aan de voor en achterkant en waar misschien wel richting in de voorkant zit, maar zeker niet aan de achterkant (die ga ik tenslotte omvouwen waardoor sommige dingen ondersteboven komen te staan als er richting in zit). Ik vond uiteindelijk zo’n combinatie in het Take to the Sky DSP. Dat heb ik nog niet veel gebruikt dus dat was ook nog eens mooi meegenomen!

Ik ben begonnen met de kaartbasis van Mossy Meadow kaartkarton. En ik sneed het design uit het DSP op 10cm x 14.3cm waarna een kruis heb uitgesneden in het midden van de kaart : aan de randen heb ik ongeveer 1.5cm aangehouden. De flapjes die daardoor ontstaan heb ik naar buiten gevouwen en voila! De ruitvorm van de layout is er!

Maar bij het proefleggen van deze twee vond ik de groene achtergrond wat je door het ruit heen ziet niet mooi. En dus sneed ik nog een stuk Smoky Slate kaartkarton en deed dat door de Forever Plaid 3D Embossing Folder. Dat deed ik tussen de kaartbasis en het DSP in en dat zag er meteen een stuk beter uit! Ik heb alle drie lagen op elkaar geplakt en de flapjes DSP met een kleine dimensional vastgeplakt.

De tekst heb ik op een smal strookje Smoky Slate kaartkarton gestempeld in Mossy Meadow inkt. De tekst komt uit Saying Hey. Uit Mossy Meadow kaartkarton heb ik nog een iets groter strookje gesneden en deze heb ik eerst samen geplakt en daarna met dimensionals op de kaart vastgezet.

Ik vond dat er ook nog een beetje bling bij moest, maar ik heb geen bling in Mossy Meadow. En dus heb ik het maar gemaakt! De clear Ribboned dots zijn normaal doorzichtig maar ik heb er een paar gekleurd met mijn Mossy Meadow Stampin’ Blends marker. Toen dat gedroogd was kon ik ze op mijn kaart plakken!