Dieprood in combinatie met ruitjes. Ik krijg het al warm als ik er alleen aan denk!

Deze combinatie geeft mij een warm gevoel omdat het mij doet denken aan wollen dekens met zo’n schotse ruit patroon. En zo’n deken leg je over je benen terwijl je warmpjes bij de open haard zit met kaarsjes aan en kerstmuziek op de achtergrond… Noem mij maar een romanticus.. Ik hou gewoon van de kersttijd!

Eigenlijk was dit kaartje heel gemakkelijk. Ik begon met het snijden van de kaartbasis uit Cherry Cobbler kaartkarton. Dat is een half A4’tje met een rillijn in het midden. Het ruitjes patroon heb ik gemaakt met de achtergrondstempel Sketched Plaid. Deze is helaas niet groot genoeg voor de hele voorkant van je kaart maar als je maar een deel van de stempel van inkt voorziet (in mijn geval Cherry Cobbler inkt) en dan eerst de bovenkant van je kaart in de stempel duwt en dat daarna herhaalt voor de onderkant van je kaart, dan heb je alleen in het midden van je kaart de kans op een wat rommelig beeld. Maar dat valt blijkbaar minder op dan aan de boven- of onderkant. Bovendien komt er daarna nog een groot paneel op waar ook vanalles op te bekijken is waardoor deze achtergrond al helemaal niet meer opvalt.

Het grote paneel is trouwens een stuk Very Vanilla van 8cm x 10.5cm. Hierop heb ik met Cherry Cobbler inkt een spreuk gestempeld uit Greetings of the Season. Vervolgens heb ik een stuk Lint met grote ruiten eromheen gewikkeld en links onder met nog een stukje lint een strikje gemaakt. Vervolgens heb ik dit paneeltje op een stuk Basic Black kaartkarton geplakt wat rondom 2mm groter was. Daardoor krijg je een heel subtiel zwart randje waardoor het zwart van het lint ook nog een keer terugkomt. Dat geheel heb ik met dimensionals op de kaart geplakt.

Wat klassieke rhinestones maken het kaartje af. Deze kaart is ideaal om in grotere aantallen te maken want het vraagt niet heel veel werk en het lint en de rhinestones zijn niet de grootste kosten (want gaan wel snel op als je grote aantallen van deze kaart gaat maken)