Af en toe doe ik mee met challenges van andere sites. Ze zijn ideaal als je zelf even niet zo goed weet wat je moet maken.

Ik heb een lijstje van sites die regelmatig nieuwe challenges posten. En als ik even inspiratie nodig heb, dan klik ik langs die sites en kies de challenge die me het meeste aantrekt. Dit keer was het de schets van Freshly Made Sketches. Het ontwerp is vrij simpel met kleine ‘vormpjes’ aan de onderkant van je kaart. Ideaal natuurlijk om een kleine stempel uit je stempelset te gebruiken! Meestal blijven die in je stempelset zitten want die grotere stempels zijn gewoon veel makkelijker te gebruiken. Maar meestal vergeten we de kracht van herhaling! Door dezelfde afbeelding meerdere keren te gebruiken versterkt hij zichzelf!

En welke stempelset zit vol met kleine stempels: Choose Happy! Nu had ik een kerstkaart kunnen maken met de pinguin, of een verjaardagskaart met het kaarsje, of een Halloween kaart met de pompoen. Ik had zelfs al een Valentijnskaart kunnen maken met het hartje of een paaskaart met het konijntje! Maar ik koos deze keer voor de appel en ik maakte er een beterschaps-kaart van. Misschien omdat ik zelf aan het herstellen ben van een vervelende verkoudheid?

Ik pakte een stuk Basic White kaartkarton en sneed het op 9.5cm x 13.8cm. Daarop stempelde ik eerste de tekst uit Sweetly Scripted in Granny Apple Green inkt. Daarna heb ik het appeltje uit Choose Happy gepakt en meerdere keren vlak boven de tekst gestempeld in diezelfde kleur inkt.

Voor mijn gevoel miste er nog iets. Ik vond dat er nog teveel ‘wit’ was maar ik wilde er verder niets op stempelen of spetteren. De Forever Plaid 3D embossingfolder gaf de oplossing: relief in mijn kaart maar geen extra kleur! En plaid past nu eenmaal bij herfst en appels!

Ik plakte mijn paneeltje op een iets groter paneel Granny Apple Green (10cm x 14.3 cm) en dat plakte ik op mijn kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Een vrij vlug kaartje deze keer maar zoals ik al schreef : ik ben zelf aan het herstellen van een flinke verkoudheid en vandaag lijkt het erop dat ik voor het eerst koortsvrij ben. Na een paar dagen alleen slapen en eten wilde ik weer wat knutselen maar de energie is nog niet helemaal terug.

Ik denk dat ik mijn kaartje nog wat langer op de kast laat staan zodat ik er eerst zelf nog een paar dagen naar kan kijken voordat ik hem verstuur naar iemand anders die ziek is. Het heerst namelijk behoorlijk!