Deze woensdag is het alweer tijd voor een 3-op-een-rij opdracht tijdens de Facebook Live uitzending van Leonie François (prulleke). En dit is mijn inzending.

Het eerste vakje wat ik koos hoefde ik niet lang over na te denken: De Winterly Tree Tops stempelset bevat zulke leuke vogeltjes! Dat gaf me nog 3 mogelijke keuzes. Uit een bijgeloof maak ik nooit condoleance kaarten op voorraad dus de schuine lijn viel af. Ik heb heel lang nagedacht welke 4 texturen ik zou kunnen maken : embossen met een embossingfolder, heat-embossen, embossingpasta en ???. Dus uiteindelijk bleef alleen de lijn Vogels – Bakers Twine – Blauw over. Daar kon ik zeker wel wat mee!

Ik vind Night of Navy een prachtige blauwe kleur. En daar kleurt grijs ook altijd erg mooi bij. Dus mijn kaartbasis werd Night of Navy kaartkarton en daarop zit een patroon uit het Country Woods DSP.

Als achtergrond voor mijn vogeltjes stanste ik twee cirkels uit de Deckled Circle Dies : een en Night of Navy kartkarton en een iets kleinere uit Basic White kaartkarton.

Op een stuk Basic White kaartkarton stempelde ik daarna de twee vogeltjes met Memento inkt waarna ik ze kon inkleuren met Stampin’ Blends Markers (Crumb Cake voor de tak, Smoky Slate voor de besjes en snaveltjes en Night of Navy voor de rest van de vogeltjes). De Winterly Treetops Dies bevat een stans die deze stempel perfect uitstanst waarna ik dit met dimensioals op mijn kaart plakte.

De tekst komt uit Choose Happy en deze heb ik met Versamark inkt gestempeld op een strookje Night of Navy kaartkarton. Deze kon ik daarna heat-embossen met wit embossingpoeder. De tekst heb ik daarna uitgestanst met de kleinste stans uit Deckled Rectangle Dies. Ik maakte een klein gaatje aan de linkerkant zodat ik daar mijn geribbeld en gerafeld wit lint kon rijgen die ik met een stukje Natural tones linen thread (Night of Navy) heb vastgezet.

Ik bedenk me nu pas dat Linen thread geen Bakers Twine is… Gelukkig komt er geen stempelpolitie!!