Ik had het me deze week weer extra moeilijk gemaakt, maar ik vind dat het toch weer gelukt is!

Dit is de kleurencombinatie voor deze week (maand) en toen ik deze opdracht vorige week zag ben ik in mijn DSP op zoek gegaan of ik misschien iets in deze kleuren had. En ja: ik vond Glimmer DSP in de kleuren Berry Burst en Pretty Peacock. Ik gebruik dat DSP veel te weinig want ik vind het veel te opzichtig om er een heel stuk van te gebruiken op een kaart. Dus naast de opdracht van Leonie had ik mezelf de opdracht gegeven om deze twee vellen DSP te gaan gebruiken.. Nou.. dat heb ik geweten!

Ik heb wel een uur aan mijn knutseltafel gezeten en manieren bedacht om dat veel te glimmende papier te ’temmen’. Alleen als randje gebruiken? Maar hoe gebruik ik dan twee kleuren door elkaar? Ik heb nog een stans die heel smal uitstanst! Maar dat is een blaadje.. daar passen die kleuren niet bij …

Ik ben uiteindelijk eens op Pinterest gaan rondneuzen om te zien wat ze daar gemaakt hebben met Glimmer DSP. En toen kwam ik op een kaart uit van Sara’s Crafting and Stamping Studio. Ik kon een achtergrond maken van smalle strookjes! Dat is het niet zo’n massief glimmende massa!

En zo kon ik aan de slag! Ik sneed een paneel Basic White van 10 x 14.3 cm en smalle strookjes van het Glimmer DSP. Met mijn Tombow lijm plakte ik de strookjes op het Basic White paneeltje. Toen het paneeltje vol was kon ik alles wat overhing afknippen en mijn achtergrond was klaar!

En dan.. ? Wat kan ik maken met Pecan Pie en Wild Wheat ?

De Golden Greenery stempelset lag nog in de buurt en ik zag de takjes stempels. Dat zou kunnen werken! Ik stempelde de takjes op een stukje Basic White en knipte ze uit. Met een stukje wit Bakers Twine eromheen was een leuk bundeltje ‘groen’. En de tekst had ik ook al gevonden : in de stempelset Sparkling Snowflakes zit de tekst “Make the season sparkle” en met zo’n glimmende achtergrond vond ik dat wel heel toepasselijk. Dus dat stempelde ik met Pecan Pie inkt op een strookje Wild Wheat kaartkarton. En daarmee had ik ook bepaald wat de kaartbasis moest zijn : Wild Wheat kaartkarton.

En toen moest ik de achtergrond nog samenbrengen met mijn takjes en spreuk… Na wat denken besloot ik dat de Spotlight on Nature stansen de oplossing gingen zijn. Een mooie cirkel tussen de achtergrond en de takjes om de takjes net wat meer aandacht te geven en af te schermen van al dat geglim. Maar bij het proefleggen miste ik nog iets.. Waarom heb ik Berry Burst en Pretty Peacock strepen als die kleuren in de rest van de kaart niet meer voorkomen? En dus heb ik nog wat gespetterd met Stampin’ Write Markers in die 2 kleuren. Maar dat valt bijna niet op, dus heb ik er ook nog de besjes-stempel uit Golden Greenery erbij gepakt en willekeurig over de cirkel gestempeld. En daarmee had ik heel subtiel toch de kleuren wat bij elkaar gebracht.