Het thema van de Prulleke Fans Swap is deze maand bedacht door Masjenka Westra en luidt : gebruik producten uit de Mini Catalogus.

Ik moet eerlijk toegeven: deze kaart vond ik lastig om weg te sturen. Ik vind hem gewoon zo mooi! Maar ik weet dat de ontvanger deze kaart ook heel erg kan waarderen want zij is dol op tags. Bovendien kan ik niet al mijn kaarten houden, dus is deze kaart vorig weekend toch op de bus gegaan.

Ik heb geprobeerd om veel verschillende technieken in deze kaart te stoppen dus dit is zeker geen beginners-kaart! Maar uiteindelijk is het ook niet heel moeilijk, lees maar verder :

De kaartbasis is Basic Beige kaartkarton. Daarop zit een paneeltje Basic Beige wat ik met Basic Beige inkt heb bestempeld met het takje uit de Winterly Tree Tops stempelset. De tekst komt ook uit die stempelset en heb ik met Copper Clay inkt gestempeld.

Daarna was de tag aan de beurt. Ik stanste de tag eerst uit met de Greetings of the Seasons stansenset. Daarna heb ik de Brichwood 3D Embossingfolder be-inkt met Basic Beige inkt en met het label door mijn stans- en emboss-machine gehaald. Het resultaat is een label met relief EN kleur. Aan het label heb ik een stukje Basic Beige Bordered Ribbon vastgemaakt met de 3 Natural Tones Linen Threads.

Vervolgens heb ik het vogeltje, takjes en halve krans gestempeld met Memento inkt op Basic White kaartkarton. Deze heb ik ingekleurd met verschillende Stampin’ Blends markers (Copper Clay, Pebbled Path, Night of Navy, Old Olive en Crumb Cake) en daarna uitgestanst met de coorderende Winterly Treetops Dies.

Bij het proefleggen vond ik dat ik nog wat groen miste en dat heb ik uit Garden green gestanst met de Winterly Treetops Dies. Daarmee vond ik dat ik alles had om de kaart te maken en heb ik alle onderdelen met dimensionals en Tombow lijm vastgeplakt.

Het leuke van een swap is dat je trouwens een paar dagen nadat je zelf je kaart hebt verstuurd van iemand anders een kaart terug krijgt. Deze maand had Lilian Goudzwaard mij als swapmaatje en zij maakte deze kaart met o.a. Yuletide Village. Ik vind het heel erg leuk om te zien dat het lijkt op een kerstkaart, maar dat is het dus niet! Natuurlijk kun je met weinig aanpassingen hier wel een leuke kerstkaart van maken…

Heel mooi gemaakt Lilian, dank je wel!