Welkom bij een nieuwe Stempelschatten Bloghop! Het thema van deze maand is : One Sheet Wonder.

Stempelschatten zijn de verborgen (of vergeten) pareltjes uit de jaarcatalogus die het waard zijn om onder de aandacht te worden gebracht!

Zelf je eigen achtergrond stempelen voor een One Sheet Wonder is echt niet moeilijk. Je kiest een leuke stempelset uit (bij voorkeur met stempels die niet maar in 1 richting mooi zijn) en je pakt een vel Basic White kaartkarton en stempelen maar! De makkelijkste manier is om je vel daarna in 4-en te snijden en dan hoef je er alleen nog maar een spreukje en/of versiering bij te doen en je heb in een mum van tijd hele leuke kaarten.

Ik koos deze maand voor de stempelset Enduring Beauty om mijn One Sheet Wonder mee te maken. Deze stempelset gebruik ik echt te weinig want ik weet niet zo goed wat ik met die grote afbeelding moet doen. Maar zoals je in deze blog zult zien zijn er echt mogelijkheden genoeg!!

Die grote afbeelding uit de stempelset Enduring Beauty heb ik in een kruisvorm op een vel A4 Basic White gestempeld in Memento zwarte inkt.

Het makkelijkste was geweest als ik deze ook meteen had ingekleurd en daarna pas in 4 panelen had gesneden, maar ik wilde juist laten zien wat voor een mogelijkheden je hebt wanneer je de zwart-witte afbeeling als uitgangspunt hebt. En dus sneed ik mijn vel in 4 delen van 10 cm x 14.3 cm en ging met die 4 delen aan de slag.

Bij kaart 1 besloot ik dat het inkleuren van je bloemen eigenlijk niet eens nodig is… Je stempelt een spreuk in een contrasterende kleur (ik koos voor Poppy Parade want ik vind de combinatie zwart-wit-rood altijd erg mooi), je spettert nog wat kleur erbij met de Stamping Write Marker in Poppy Parade en Basic Black, je doet een zwarte mat achter je achtergrond en plakt dat op een kaartbasis van Poppy Parade kaartkarton. Klaar!

Bij kaart 2 besloot ik de coordinerende stencils te gebruiken. Met blending brushes en inkt (Flirty Flamingo en Melon Mambo voor de bloemen en Lemon Lime Twist en Granny Apple Green voor de blaadjes) was het inkleuren in een mum van tijd klaar. Ook nu koos ik voor de tekst uit Sweetly Scripted, maar deze keer gebruikte ik Versamark inkt en zilveren embossingpoeder om de spreuk te stempelen/embossen. Het kleine stempeltje uit Enduring Beauty zorgde voor nog wat extra zilveren accentjes. Deze achtergrond plakte ik op een mat van Lemon Lime Twist kaartkarton en dat geheel ging op een kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton.

Bij kaart 3 heb ik de bloemen ingekleurd met Stampin’ Blends Markers (Soft Sea Foam, Bubble Bath, Fresh Freesia en Highland Heather) en daarna heb ik ook deze kaart nog bespetterd met Highland Heather Stampin’ Blends marker. Om de achtergrond heb ik een wit gerafeld lintje gedaan en dat kon op de kaartbasis van Bubble Bath kaartkarton. De spreuk komt uit Sentimental Park en deze heb ik gestempeld met Highland Heather inkt op een restje Bubble Bath kaartkarton. Nadat ik deze had uitgeponst met de Modern Oval Punch heb ik de randjes van wat Highland Heather inkt voorzien en daarna het label opgeplakt met dimensionals.

En bij kaart 4 heb ik de bloemen ook niet ingekleurd maar wel uitgeknipt. De kaartbasis van Extra Stevig Basic White kaartkarton heb ik met een Blending Brush voorzien van Misty Moonlight inkt waarbij ik geprobeerd heb om de vorm van de uitgeknipte bloemen wat aan te houden. Door daarna de bloemen met dimensionals op te plakken lijkt het of ze echt stralen! De spreuk komt trouwens uit Saying Hey en deze heb ik met Misty Moonlight rechtstreeks op de kaartbasis gestempeld. De kaart kreeg nog wat klassieke strass-steentjes voor wat extra bling.

Welke van deze 4 kaarten vind jij het mooist? Laat het me weten in het commentaar!

Natuurlijk ben ik niet de enige in deze bloghop. Er zijn weer een heleboel andere demonstratrices die ook fantastische projecten hebben gemaakt met hun One Sheet Wonder. Nieuwgierig? Klik dan in de lijst hieronder op de volgende deelnemer. Uiteindelijk hop je langs alle projecten en kom je hier weer terug. Veel plezier!