Dit is mijn interpretatie van de kaart op pagina 25 van de jaarcatalogus.

De layout was het eerste wat me opviel, maar ik heb een mannen verjaardagskaart nodig en de kleurencombinatie van deze voorbeeldkaart vond ik niet speciaal mannelijk…

Ik bedacht me dat ik uit de jaarcatalogus ook DSP had besteld waar je echt mannenkaarten mee kunt maken. En de pons waarmee deze kaart is gemaakt heb ik ook (Heartfelt Hexagon Punch). Dus ik heb het Country Woods DSP erbij gepakt, een leuk patroontje uitgekozen en 6 hexagons uitgeponst.

Daarna moest ik kiezen welke kleur ik als kaartbasis zou gebruiken. Wat heel erg helpt is dat bij het DSP ook altijd staat welke kleuren daar gebruikt worden. Als je daarna een van die kleuren ook in je kaartkarton gebruikt, dan weet je zeker dat alles prachtig bij elkaar past! In mijn geval werd dat dus Pool Party kaartkarton als kaartbasis.

Bij het proefleggen vond ik het daarna toch maar saai… De randen van de hexagons vielen een beetje weg naar de achtergrond. Een manier om dat op te lossen is om de randjes van je geponste vormen wat extra kleur te geven. Ik heb een Sponge Dauber en Smoky Slate inkt erbij gepakt en heb alle randjes wat aangezet.

En wat ook erg goed werkt is om je kaartkarton niet effen te houden, maar ook wat kleur te geven. Met een Blending Brush heb ik dus nog wat Pool Party aangebracht op de voorkant van mijn kaartbasis. Het is heel subtiel en het valt in eerste instantie misschien niet eens op maar ik ben heel blij met het eindresultaat!

Het spreukje komt uit Saying Hey en deze heb ik met Versamark inkt en wit embossing poeder op een stukje Misty Moonlight gestempeld/embosst. Misty Moonlight is een van de andere kleuren uit het DSP. Ik wilde er ook nog wat lint bij en dat haalde ik uit het Natural Tones Linen Thread. En toen moest er ook nog wat bling op… Ik heb nog Glossy Dots liggen in Pool party dus die pasten perfect!!