De achtergrond van deze kaart is het resultaat van wat experimenteren met de nieuwe Forever Plaid 3D Embossing Folder.

In plaats van alleen een stuk Basic White samen met de Embossing Folder door mijn embossmachine te halen heb ik een kant beinkt met mijn Shaded Spruce inktpad en heb ik daarna mijn Basic White kaartkarton met de Embossing Folder bewerkt. De eerste versie werd niet mooi, ik had blijkbaar niet de goede kant van inkt voorzien. De andere kant was een heel stuk mooier en deze heb ik uiteindelijk als achtergrond voor mijn kaart gebruikt.

De kaartbasis is trouwens Cherry Cobbler kaartkarton net zoals het vierkant (8cm x 8cm) wat ik op mijn achtergrond plakte met dimensionals. Daarop zit weer een stuk van 8cm x 8cm Basic White waar ik eerst op gestempeld heb voordat ik het opplakte.

De tekst komt uit Greetings of the Season en heb ik met Cherry Cobbler inkt gestempeld. Het mooie van deze stempelset is dat je zelf je teksten kunt samenstellen. De dennentakken komen uit de Golden Greenery stempelset en deze heb ik gestempeld met Shaded Spruce inkt. Eerst een afgestempelde versie voor de hele tak en daarna een 1e generatie afdruk van diezelfde inkt voor de accenten.

Wat Gold Textured Dots maken de kaart af. Deze kaart is heel geschikt om in bulk te maken. Behalve de blingsteentjes heb je verder alleen inkt en kaartkarton nodig voor je kaart.