Met deze kaart doe ik vanavond mee met de Facebook Live uitzending van Leonie François aka Prulleke.

Vorige week – toen de opdracht bekend werd – wist ik meteen wat ik wilde maken: de rechterlijn van boven naar beneden.
Of eigenlijk : ik wist dat ik met een bewegend element wilde werken en de verticale lijn daarnaartoe leek me de makkelijkste.

Ik heb namelijk al jaren Action Wobbles Springs liggen. Dat zijn plastic veren met aan beide zijdes een plakstrook. Ze zijn niet te bestellen via Stampin’ Up! en eerlijk gezegd weet ik niet eens waar ik ze vandaan heb. Heb je interesse, zoek dan op “Hampton Wobbles” en er zullen vast verkopers in Nederland zijn.

Het enige wat ik nu nog moest doen is bedenken welke afbeelding ik wilde gaan gebruiken. Kijken door mijn stempelsets koos ik voor Warm Welkom. De grote stapel kadootjes is ideaal hiervoor, kan ik inkleuren met Stampin’ Blends en past ook nog eens prima bij een verjaardag.

De kleuren die ik heb gebruikt heb ik gekozen omdat ik als achtergrond een patroontje uit het Full of Life DSP koos voor de achtergrond van mijn kaart. En daarmee wist ik ook welke kleur kaartkarton ik voor de kaartbasis ging gebruiken : Boho Blue! Daarop ging nog eerst een mat van Basic White kaartkarton en daarop ging dus het paneeltje van het Full of Life DSP.

Vervolgens stempelde ik met Memento inkt de stapel kadootjes op een restje Basic White kaartkarton en heb ik ze ingekleurd met Stampin’ Blends in de kleuren Boho Blue, Berry Burst en Petunia Pop. Ik heb de stapel kadootjes daarna uitgeknipt en met dimensionals op een uitgestanste cirkel Boho Blue kaartkarton geplakt. Deze cirkel heb ik net zoals de iets grotere cirkel uit Berry Burst kaartkarton gestanst met de Spotlight on Nature Dies. Tussen de twee cirkels plakte ik daarna de Wobble en het geheel kon op mijn kaart.

Tot slot heb ik met Memento inkt nog de spreuk gestempeld op een strookje Boho Blue kaartkarton. De teksten komen ook uit de Warm Welkom stempelset. Het strookje heb ik daarna een mooi randje gegeven met de Happy Labels Pick-a-Punch en ook dit strookje kon met dimensionals op de kaart.

Hieronder zie je een filmpje van de uiteindelijke kaart, want alleen met een filmpje kan ik het bewegende element natuurlijk laten zien: