Deze Fun Fold is vrij eenvoudig, die is zelfs door een beginner te maken! Lees maar verder:

Deze kaart lijkt op een gatefold kaart maar dat is hij net niet! Ik begon met een kaartbasis van 18.5 cm x 14.8 cm Early Espresso kaartkarton. Dat is dus iets smaller dan een A5 formaat waar je normaal je kaartbasis mee maakt. En in plaats van hem in het midden te rillen heb ik nu 2 rillijnen aangebracht op 4 cm van de buitenkanten (of op 4 cm en 14.5 cm van 1 kant). Als je die buitenste flapjes dan naar binnen vouwt dan hou je in het midden dus nog een ruimte over. Deze ruimte heb ik opgevuld met een andere kleur kaartkarton: een stuk van 6.5 cm x 10 cm Pecan Pie kaartkarton.

Op beide stukken kaartkarton heb ik trouwens designs aangebracht van het Country Woods 12″x12″ DSP. Op de kleine deurtjes heb ik 3.5 cm x 14.8 cm paneeltjes geplakt en op de rechthoek op de voorkant een stuk van 6cm x 9cm.

En daarna kon ik de voorkant van de kaart gaan versieren. Ben je een beginner en heb je nog niet zoveel spulletjes, dan heb je mogelijk ook nog geen stansapparaat. Maar met Basic White, een schaartje, stempels en inkt kom je al een heel eind!

Ik stempelde op Pecan Pie kaartkarton de twee klokken uit Golden Greenery en heat embosste deze met gouden embossingpoeder. Ik denk dat ik het iets te veel verhit heb, want mijn klokken zijn wat dof geworden… Uit diezelfde set stempelde ik trouwens ook de takjes op Very Vanilla kaartkarton met Real Red, Early Espresso en Shaded Spruce inkt (ook afgestempeld). De takjes en klokken kon ik daarna uitstansen met de bijpassende Golden Greenery Dies.

Vervolgens heb ik de tekst gestempeld met Pecan Pie en Early Espresso inkt op een restje Very Vanilla. De tekst komt uit Greetings of the Season en toen ik daarmee klaar was gebruikte ik de Greetings of the Seasons Dies om er een label van te stansen. Door het label het ik wat Real Red Gold Dotted Ribbon gedaan en met een stukje van de Natural Tones Linen Thread vastgezet.

Daarmee had ik alle onderdelen klaar en heb ik wat gepuzzeld met de compositie ervan op mijn rechthoekige voorkant. Uiteindelijk heb ik bijna alles met lijm geplakt en aleen het label met dimensionals erop geplakt. Daarna heb ik de rechthoek pas op de kaartbasis geplakt (let op: je moet dus alleen de meest linkse centimeter ongeveer van lijm voorzien, anders plak je je kaart dicht!). In de kaart heb ik daarna nog een stuk Very Vanilla van 10cm x 14.3cm geplakt zodat ik daar straks nog wat in kan schrijven. Tot slot heb ik nog wat Gold Textured Dots geplakt wat een kerstkaart kan niet genoeg bling hebben!