Dit is een van de kerst-stempelsets die in de nieuwe najaarscatalogus staan. Geweldig om je kerstige sneeuwlandschapjes mee te maken!

Ik ben dol op inkleuren met Stampin’ Blends Markers. Met de gewone Stampin’ Write markers kun je natuurlijk ook inkleuren, maar je krijgt dan nooit zo’n mooi kleurverloop als dat je met de Stampin’ Blends Markers kunt doen. Kijk maar eens naar het huisje. Vlak onder de dakgoot en achter de raamluiken heb ik een donkerdere kleur aangebracht en daarna met een iets lichtere kleur de rest van het huis getekend. Alsof er schaduw onder de dakgoot en achter de luiken zit zonder dat je harde lijnen ziet!!

Maar even bij het begin beginnen. Deze kaart begon ik dus met het stempelen van het huisje en de kerstboom uit de binnenkort te bestellen stempelset genaamd Yuletide Village. Ik deed dat met Memento Inkt op een stuk Basic White kaartkarton van 10cm x 10 cm. Daarna pakte ik de Stampin’ Blends markers erbij en begon te kleuren: Daffodil Delight voor de ramen, Cherry Cobbler voor de deur, raamluiken en paneel boven het grote raam. Daarna donker en licht Crumb Cake voor de muren van het huis. En licht Pecan Pie voor de dakrand. Ook vond ik het rood van de deur en andere paneel iets TE, dus ben ik daar met Pecan Pie overheen gegaan. Je krijgt dan een iets fletsere rood. En daarna heb ik met donker en licht Shaded Spruce de kerstboom ingekleurd.

Ik vond dat er nog geen contrast was tussen het besneeuwde dak en de achtergrond en dus ben ik met licht Balmy Blue langs het huis en de kerstboom gegaan en deze heb ik wat vervaagt met de Blender Pen. Dat kleine hintje ijsblauw geeft de witte sneeuw net wat extra’s.

Daarna stanste ik het tafereeltje uit met een van de stansen uit de Spotlight on Nature Dies. Deze stansenset staat in de jaarcatalogus en hoort eigenlijk bij een bloemige stempelset. Die stempelset heb ik niet gekocht maar die cirkels zijn OVERAL voor te gebruiken!!

Als kaartbasis koos ik ervoor om het bruine nog een keer te herhalen door Basic Beige kaartkarton te kiezen. Daarop zit een paneeltje uit het Iconic Celebrations 6″x6″ DSP. Het rood uit het papier haalt de rode elementen uit het tafereeltje op. Voordat ik het rode paneeltje opplakte heb ik er nog een stukje gestippelde sierband omheen gedaan. Daarna kon mijn tafereeltje op de kaart.

De tekst heb ik gekozen uit de Greetings of the Season stempelset. Ook zo’n stempelset die je moet hebben als je graag kerstkaarten maakt zoals ik. Ik heb de tekst in Cherry Cobbler inkt gestempeld op een restje Basic White en daarna met een schaartje uitgeknipt. Met wat mini-dimensionals plakte ik de tekst op de kaart. Tot slot moest er nog wat bling op (wat is een kerstkaart zonder bling??) en dit vond ik in de Basic Rhinestones.