In de basis zijn dit hele snelle kaarten. Ideaal ook om ze in bulk te maken!

De achtergrond van deze kaarten heb je namelijk in een mum van tijd gemaakt. Ik koos 3 bij elkaar passende designs uit het Iconic Celebrations 6″x6″ DSP en stapelde de 3 velletjes op en stopte ze gezamenlijk in de papiersnijder. Daar sneed ik ze (dus tegelijkertijd) eerst op de goede maat : 14.3 cm x 10 cm.

Vervolgens sneed ik de rechterpunt eraf zonder iets af te meten… Ik heb op het oog de ruimte links boven en rechtsonder ongeveer gelijk gehouden. Dit stapeltje driehoeken heb ik even aan de kant gelegd en het resterende stapeltje heb ik daarna nog een keer gesneden. En ook die twee stapeltjes heb ik even aan de kant gelegd.

Omdat de kleuren in het papier Mossy Meadow, Moody Mauve en Misty Moonlight zijn koos ik deze kleuren kaartkarton ook als kaartbasis. Ik legde de 3 kaartbasissen voor me neer en pakte de 3 stapeltjes gesneden DSP. Deze kon ik nu verdelen over de 3 kaartbasissen en omdat ze tegelijkertijd gesneden zijn is het eindresultaat van elke mix telkens weer de oorspronkelijke maat van 14.3 cm x 10 cm!

Toen ik het DSP op mijn kaartbasissen had geplakt kon ik gaan nadenken over de versiering. En dat kostte me meer tijd. Dat komt ongetwijfeld omdat ik koos voor stansen maar wil je deze kaarten in massa maken, dan kun je natuurlijk ook cirkels ponsen of rechthoeken snijden. Ik vond dat Basic Beige het beste bij de 3 kaarten pastte. De stansensets die ik gebruikte waren Greetings of the Season Dies en Deckled Circles Dies (ik moet eerlijk toegeven: deze cirkel lag nog in mijn voorraadje als overblijfsel van een ander project). Bij de eerstgenoemde stansenset hoort ook een stempelset : Greetings of the Season. Een stempelset vol woorden in prachtig lettertype die je zelf kunt mixen waardoor je je eigen zinnetjes kunt maken. Ideaal!

De teksten heb ik gestempeld in dezelfde kleur inkt als de kleur van de kaartbasis waarop ik het label zou plakken. De labels heb ik daarna met dimensionals op de kaarten geplakt. Elke kaart kreeg vervolgens ook nog een versiering; een stukje draad, bling steentjes of Mossy Meadow takjes die ik uit de Bought Punch ponstte.