Het thema van de maandelijkse Prulleke Fans swap wordt telkens door iemand anders bedacht. Dit keer was dat Sirpa van der Heijden.

Ik moet toegeven : met al die instahops en bloghops waar ik aan meedoe waren er al best wel veel kaarten in een vergelijkbaar thema langsgekomen. En ik maak niet graag dezelfde kaarten. Dus het was even zoeken naar een ‘nieuwe’ kaart. Maar toen ik het Full of Life DSP zag en die prachtige zomerse kleuren wist ik het! Hier moest ik iets mee verzinnen.

In de laatste Instahop (met het thema Zomers.. vrij vergelijkbaar dus) had ik al eens de stempelset Choose Happy gebruikt. De kleine stempels die in deze set zitten schreeuwen voor mij vakantie: Zon, Zee, Strand maar in mijn geval een variatie daarop : Zon, Bootje, Bloem 😀

Een van de designs uit Full of Life DSP is een stervormig patroon van regenboogkleuren. Deze heb ik eerst doormidden gesneden en daarna de hoogte een klein beetje aangepast waarna ik het design op een mat van Basic White heb geplakt. Mijn kaartbasis is van Extra Stevig Basic White, maar ik vind wit en heldere kleuren vaak nog meer stralen tegen een zwarte achtergrond en dus heb ik een zwart paneel geplakt tussen de kaartbasis en het ‘regenboog-paneel’.

Met zwarte Memento inkt heb ik daarna de drie stempels (Zon, Bootje, Bloem) gestempeld op wat andere designs die qua kleuren perfect matchen bij mijn eerder gekozen design. Het bootje natuurlijk op het blauw, de zon in de warme oranje/gele kleur en de bloem op het groen wat er tussenin zit. Daarna kon ik ze uitponsen met mijn 1 3/4″ cirkel pons. Met mijn 2″ cirkel pons heb ik daarna ook nog 3 cirkels uit Basic White geponst als achtergrond. Door ze niet binnen het bovenste paneel te houden maar juist wat erbuiten te laten vallen krijg je een heel speels geheel.

En natuurlijk mocht een tekst niet ontbreken! Het leuke aan de Choose Happy stempelset is dat je je eigen spreuken kunt samenstellen. In dit geval werden het de stempels happy en summer die ik ook in Memento zwarte inkt heb gestempeld. En meer had deze kaart naar mijn idee niet nodig!

Vorig weekend ging dit kaartje op de brievenbus naar mijn swapmaatje. En het leuke van een swap is dat je een paar dagen later van degene die mij als swapmaatje had een kaart terug krijgt in hetzelfde thema maar vaak totaal anders! En dat geeft telkens weer hele leuke inspiratie! Het kaartje dat ik kreeg is gemaakt door Sirpa van der Heijden en ze maakte gebruik van de Give it a Whirl stansenset. Deze is inmiddels helaas retired, maar deze stansen geven je kaart echt een leuke interactieve draai!