Nu de zomer eindelijk wat losbarst hebben we een tropische Stempelschatten Bloghop en dit is mijn kaart:

Welkom op de nieuwe StempelSchatten Bloghop. Tijdens deze maandelijks terugkerende bloghop laten alle deelnemers verborgen of vergeten pareltjes uit de catalogus zien. Producten die je misschien gemist hebt of misschien alweer vergeten was maar die dat niet verdienen! Deze maand is het thema Let’s go tropical!

Bij het woord tropisch denk ik altijd meteen aan bloemen. Van die grote, geurende bloemen met rijke volle kleuren! En die bloemen vond ik terug in de stempelset Sentimental Park. Maar bij deze stempelset zit ook een fantastische bijpassende stansenset en die heb ik eigenlijk nog veel te weinig gebruikt!! Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!

Om de verschillende labelstansen uit de stansenset een prominente plaats te geven op mijn kaart had ik eerst een achtergrond nodig. En die kun je heel gemakkelijk zelf stempelen! Met de bloemenstempels en het blad uit Sentimental Park, een groot stuk Basic White (je kunt je favoriete stuk daarna nog bepalen en uitsnijden) en de inktkleuren Melon Mambo, Daffodil Delight en Garden Green ben ik aan de slag gegaan. Het werkt het beste als je er niet te veel over nadenkt en gewoon in een hoek begint te stempelen en dan een mooie balans weet te vinden in de gebruikte stempels en kleuren. Door het takje met blaadjes maar aan een kant van inkt te voorzien kon ik de enkele blaadjes stempelen op mijn achtergrond.

Toen de achtergrond klaar was heb ik het mooiste deel uitgesneden en op een mat van Daffodil Delight kaartkarton en Melon Mambo karton geplakt op mijn kaartbasis van Garden Green kaartkarton. En daarna kon ik aan de slag met de stansen! Ik nam restjes van de hiervoor genoemde kleuren kaartkarton en stanste de drie maten labels uit. Op het kleinste label stempelde ik de woorden You en are amazing in Garden Green en Melon Mambo inkt waarna ik de labels in elkaar heb gestoken en met dimensionals op de kaart heb geplakt.

Daarna heb ik nog wat roze en gele bloemen uitgestanst en op en onder de labels geplakt. Heel toevallig zitten deze kleuren ook in de Glossy Dots en daarmee had ik ook de bling voor in mijn bloemharten gevonden!

Heeft deze kaart je geinspireerd om ook met je stempels aan de slag te gaan om een mooie achtergrond te maken, laat het me dan weten in het commentaar hieronder. Wil je nog meer inspiratie in dit thema kijk dan ook zeker naar de andere deelnemers in het lijstje hieronder. Ik weet zeker dat ze stuk voor stuk prachtige tropische creaties hebben gemaakt!