Af en toe heeft Leonie François een speciaal thema en dat is “Geinspireerd door” en dat is dit keer een spel!

Als een vervent speler van bordspellen was het een kwestie van door mijn collectie te kijken en te kiezen welk spel mij de meeste inspiratie gaf! En dat bleek het spelletje Hanabi te zijn. Hanabi is een cooperatief spel (je speelt niet tegen elkaar maar met elkaar om een spel te winnen) voor 2 tot 5 spelers en je probeert samen en zo mooi mogelijk vuurwerk te maken door genummerde kaarten in de goede volgorde te leggen. Dat klinkt niet moeilijk, maar je kunt niet zien welke kaarten je in je eigen hand hebt en er zijn maar een beperkt aantal hints die andere spelers aan jou mogen geven… Klinkt het leuk? Het spelletje kost bijna niks!! Voor 14 euro koop je het al bij Bol.com, maar er zullen vast meer verkopers zijn.

Maar goed.. terug naar mijn kaart. Op de foto bovenin zie je dat ik de pocket versie heb, maar de originele versie heeft naast het mooie vuurwerk ook nog een mooie paars/blauwe achtergrond. En deze heb ik dus ook op mijn kaart meegenomen.

Maar hoe krijg je nu die knalkleuren als je daarna ook nog met paars en donkerblauw eroverheen gaat blenden? Het geheime ingredient is Clear embossingpoeder! Je stempelt eerst op Basic White in de kleur die je wilt (in mijn geval heb ik de Light the Sky stempelset gebruikt in combinatie met Granny Apple Green, Real Red, Azure Afternoon en Crushed Curry inkt) en als dat droog is stempel je nog een keer over de gestempelde afbeeldingen heen met Versamark inkt. Vervolgens strooi je Clear embossingpoeder over je kaart en dat wat blijft plakken op je Versamark inkt verhit je met je heattool waardoor de poeder smelt en een doorzichtig laagje vormt. Dat laagje kan daarna geen inkt meer opnemen en dus is het ‘veilig’ om vervolgens met Gorgeous Grape en Night of Navy inkt en Blending Brushes eroverheen te gaan om je achtergrond te maken.

De tekst op mijn kaart komt trouwens ook uit diezelfde stempelset en deze heb ik gestempeld met Gorgeous Grape inkt. Het paneeltje heb ik daarna op een mat van Gorgeous Grape kaartkarton geplakt en dat ging weer op een kaartbasis van Night of Navy kaartkarton. En klaar was mijn kaart!