De 4e woensdag van de maand is het thema bij de Facebook Live uitzending van Leonie François altijd Boter, Kaas en Eieren. En dit is deze week mijn kaart.

Toen ik vorige week de opdracht zag was ik in eerste instantie vooral geinteresseerd in “Getekend Element”. Maar ik kon niet zoveel met de lijnen die daarop uitkwamen. Dus ging ik nog eens het vlak langs waar ik misschien wel wat mee kon. En bij verpakking bedacht ik me, dat ik daarvoor dus niet perse een verpakking moet maken, maar dat ik ook een stempel van een verpakking kan gebruiken! En die zit bijvoorbeeld in Merriest Trees. Wat nu als ik met die pakjes en subtles kleuren en masking aan de slag ga ?!?

En zo ben ik diezelfde avond nog aan de slag gegaan. Ik koos voor de kleuren Highland Heather, Bubble Bath, Lost Lagoon, Soft Sea Foam en Pool Party inkt en pakte een stuk Basic White kaartkarton. En stempelen maar!! Als ik een ander pakje zou gaan overlappen, dan plakte ik even een post-it velletje op het al gestempelde pakje en daarmee kwam mijn nieuw gestempelde pakje achter het andere pakje te liggen. En zo stempelde ik door totdat ik vond dat het vol genoeg was.

Vervolgens was het tijd om de kleuren voor mijn kaartbasis en mat te kiezen. Ik besloot voor een Bubble Bath kaartbasis en een Lost Lagoon mat omdat deze voor mijn gevoel het meest afsteken tegen de gestempelde voorkant en om het zachtroze toch nog net wat meer aandacht te geven omdat het in het gestempelde deel toch wat overstemt wordt door de veel hardere andere kleuren.

En toen moest er nog een spreukje op. Ik had al een tijdje geen vlaggetje meer gemaakt als spreuk dus ik moest op zoek naar een smalle tekst. Deze vond ik in de stempelset Kersttijd. Op een strookje Bubble Bath kaartkarton heb ik met Highland heather inkt de tekst gestempeld. Daarna heb ik een vlaggeneindje aan het strookje geknipt en ben ik met de Highland Heather Stampin’ Write marker nog even langs de randjes van het vlaggetje gegaan om het een duidelijke ‘grens’ te geven.

Eigenlijk staan er lintjes op mijn gestempelde achtergrond, maar voor de zekerheid heb ik toch nog een heeeeeeel klein stukje Gerafeld geribbeld lint aan mijn vlaggetje vastgeniet voordat ik deze met dimensionals op mijn kaart heb vastgezet.

Toen ik klaar was bedacht ik me dat ik een niet-kerstkaart had gemaakt met kerst-stempelsets!! Dat kan dus ook!